El malson d'Aristòtil

Que curiós que just en aquests dies que la majoria d’alumnes de la meva classe i jo mateix estem preparant-nos per a l’examen final de Llengua catalana I-II, el diari Público publiqui un article en què el seu autor, Carlo Frabetti, parla d’alguns dels temes que hem tractat en aquesta assignatura.

Hi ha algunes coses al text que són sorprenentment coincidents amb alguns punts concrets tractats a classe. Per exemple: a una classe es va dir que «podem parlar del món-text a la nostra disposició» i també que «el silenci, que és el no-dir, també pot adquirir un significat: a través de la interpretació». I Frabetti, a l’article, diu: «El pensament és fonamentalment (tot i que no exclusivament) lingüístic. Som llenguatge, fins i tot quan callem.»

Per a qui tingui curiositat per llegir l’article, es titula La pesadilla de Aristóteles, i s’ha publicat avui en el marc de la secció anomenada La ciencia es la única noticia del diari Público. Especialment interessant és el fet que gràcies al formulari de comentaris que la gent de Público ha disposat a peu de text, en el moment d’escriure aquest apunt els lectors (i el mateix autor, en resposta) han afegit ja més de trenta aportacions noves que completen, matisen i opinen sobre l’article original.