L’equip encarregat d’Ubuntu està treballant en un programa que permetrà instal·lar el sistema operatiu lliure Ubuntu des de Microsoft Windows.

Álvaro Martínez Majado – Els principals avantatges d’aquest instal·lador seran que evitarà la necessitat de fer particions al disc dur, permetrà la instal·lació en ordinadors portàtils ultralleugers que no tenen unitat de CD i la facilitarà a tots els usuaris de Microsoft Windows, donat el fet que la seva aparença serà molt semblant a la de qualsevol altre programa instal·lador dels habituals en aquesta plataforma.

S’està desenvolupant usant el Nullsoft Scriptable Install System per a crear l’instal·lador pròpiament dit, GRLDR per permetre a l’usuari triar entre Windows i Ubuntu en arrancar i BattleTorrent per a descarregar la imatge d’Ubuntu que sol·liciti l’usuari. Cal considerar que poden instal·lar-se totes les versions d’Ubuntu orientades a escriptoris específics, així com la versió tradicional i l’orientada a l’educació.

De moment només està disponible un prototip, que ja és funcional però encara no té totes les característiques que s’espera que tingui la versió final.

Més informació: