Mayflower search: el nou buscador d’imtages lliure

Mayflower search és un cercador d’imatges amb llicències de copyright flexible que usa el magatzem multimèdia de Wikimedia Commons com a índex per a les seves recerques.

√Ālvaro Mart√≠nez Majado – Mayflower search va ser presentat ahir 13/2/2006 en les llistes de correu de la Fundaci√≥ Wikimedia com alternativa al cercador de Wikimedia Commons per facilitar la tasca d‚Äôafegir imatges a Wikipedia i la resta de projectes de la Fundaci√≥. No obstant aix√≤, per la seva interf√≠cie senzilla similar a la de Google i la seva caracter√≠stica de mostrar els resultats en forma de galeria, √©s recomanable tamb√© per a aquells que vulguin trobar imatges que puguin usar en obres externes als projectes de Wikimedia en lloc del cercador propi de Commons, que √©s m√©s complex.

√Čs possible indicar al cercador si ha d‚Äôordenar els resultats segons la seva data d‚Äôinclusi√≥ a Wikimedia Commons o segons la seva rellev√†ncia. La seva cuidada interf√≠cie, parcialment escrita en AJAX, facilita la navegaci√≥ entre p√†gines de resultats, evitant carregar de nou els elements que es repeteixen.

El cercador usa el text de la pàgina de descripció de les imatges, així com el nom d’arxiu, per a triar els resultats i determinar la seva rellevància. D’aquesta manera, indicant les mínimes paraules possibles, el cercador proporciona els millors resultats.