Solidaritat amb Alasbarricadas.org

Coneguda la notĂ­cia que el judici contra Alasbarricadas.org per atemptat a l’honor de JosĂ© RamĂłn Julio MartĂ­nez MĂĄrquez (”RamoncĂ­n”) ha passat a vist per sentĂšncia, volem manifestar que, malgrat que respectarem les decisions judicials, sigui quin sigui el resultat, ens solidaritzem amb Alasbarricadas.org i condemnem la campanya de denĂșncies que sembla estar duent a terme la SGAE contra blocs de particulars i petites associacions.

En Ășltim terme, moralment, el responsable dels comentaris injuriosos — que van existir, sĂłn intolerables i arriben fins i tot a ser amenaçants — contra RamoncĂ­n Ă©s la persona que els va escriure i que els va publicar als fĂČrums de Alasbarricadas.org, i no pas els responsables de la pĂ gina. Cal destacar que els moderadors del fĂČrum van retirar aquests comentaris quan en van tenir coneixement, segons han explicat en diverses ocasions.

A les normes del fĂČrum d’Alasbarricadas.org, publicades el dia 9 de desembre de 2004 — abans, per tant, de d’interposiciĂł de la denĂșncia –, s’hi pot llegir clarament que els responsables de la pĂ gina exigeixen als usuaris “intentar no caure en l’insult fĂ cil” i els informen que “no es permeten missatges que tinguin una finalitat destructiva”. “Els/les moderadors/es (
) ni sĂłn dĂ©us ni sĂłn infal·libles (
) i per tant poden cometre errors”, avisen tambĂ©, i demanen a qualsevol afectat per aquests errors que es posin en contacte amb ells “per intentar solucionar-ho d’immediat”.

És per tot aixĂČ que el fet que l’acusaciĂł demani 6.000 € de multa a un projecte sense finalitat de lucre en aquestes circumstĂ ncies no pot sinĂł provocar la nostra solidaritat. Creiem que, aixĂ­ les coses, aquesta denĂșncia no persegueix compensar l’atemptat a l’honor de RamoncĂ­n sinĂł altres interessos que, per alguna raĂł, la SGAE no vol confessar pĂșblicament i que porten a l’acusaciĂł a actuar amb la falta de flexibilitat demostrada. De fet, la SGAE havia anunciat pĂșblicament que abans d’interposar denĂșncies per casos d’insults en fĂČrums es posaria en contacte amb els seus responsables, cosa que, segons els administradors d’Alasbarricadas.org, no ha fet.

Animem a tothom qui ho vulgui a copiar aquest text i difondre’l per blocs, fĂČrums i webs de tot tipus. ÂĄSolidaritat amb Alasbarricadas.org!

Equip de MusicaLliure.net