SMPlayer 0.6.0 RC1

Ja s’ha anunciat la versi√≥ 0.6.1 RC1 del programa SMPlayer. SMPlayer √©s en resum una interf√≠cie gr√†fica d’usuari per al conegut programa de reproducci√≥ multim√®dia MPlayer, √©s a dir, un programa que ajudar√† a l’usuari final a reproduir v√≠deos i m√ļsica en molts formats. Val la pena, per√≤, comentar-lo amb m√©s deteniment:

A la capacitat del MPlayer de reproduir molt√≠ssims formats cal afegir-hi alguns avantatges importants que introdueix el SMPlayer: un d’ells √©s la possibilitat de disposar d’una llista de reproducci√≥ comparable a aquella de qu√® disposen altres reproductors multim√®dia m√©s populars com ara el Windows Media Player. Des d’aquesta nova versi√≥ 0.6.0 RC1, SMPlayer pot fins i tot llegir llistes de reproducci√≥ desades en format pls, usat per molts altres reproductors, de manera que l’usuari podr√† recuperar les llistes generades amb aquests programes.

SMPlayer permet tamb√© treballar de forma c√≤mode amb els subt√≠tols: triar-ne la tipografia, el color, la mida i ajustar-ne la sincronitzaci√≥, entre d’altres coses. Inclou moltes de possibilitats per als usuaris avan√ßats, des d’un equalitzador de v√≠deo per ajustar la brillantor, el to, la gama de la imatge, el contrast, etc., fins a un selector de la pista d’√†udio.

Es tracta d’un programari multiplataforma que ara per ara funciona a GNU/Linux i tamb√© a Windows, tradu√Įt a m√©s de 20 idiomes diferents i publicat sota llic√®ncia GPL. Pel seu aspecte visual i tamb√© per la manera particular com estan organitzats els men√ļs, pot ser una alternativa lliure interessant per a aquelles persones acostumades als reproductors multim√®dia disponibles per al sistema operatiu de Microsoft.