Banc de recursos interculturals sobre noviolència

L’instituci√≥ Nova, Centre per la Innovaci√≥ Social, en cooperaci√≥ amb una xarxa d’organitzacions Europees i una altra d’Orient Mitj√†, ha obert el Banc de recursos interculturals sobre noviol√®ncia, una base de dades on es poden trobar v√≠deos, √†udios, llibres, pamflets, peri√≤dics, revistes, webs i altres recursos sobre cultura de la pau i foment de la noviol√®ncia preparats per descarregar gratu√Įtament.

El Banc de recursos interculturals sobre noviolència està preparat per poder trobar fàcilment el recurs que ens sigui més adient: permet cercar en la base de dades per autor, per tipus de recurs o per idioma. Aquesta és una de les seves característiques més interessants: la interfície està en català, però hi ha continguts en 10 idiomes, de moment.

En un text sobre les motivacions per dur a terme aquest banc de recursos, des de Nova responen que ¬ęDurant segles, les societats s’han preparat per fer la guerra, i el lema de “si vols la pau, prepara la guerra” ha inspirat la major part de les pol√≠tiques de seguretat. (…) Aquesta immensa maquin√†ria militar no ha servit, tanmateix, per reduir significativament el nombre de conflictes armats i la letalitat dels mateixos, ni tampoc es mostra ara eficient per abordar els conflictes que s’estan desenvolupant al m√≥n d’avui. (…) Portem m√©s d’una d√®cada assenyalant i discutint les crisis dels vells models de seguretat, per√≤ sense gaireb√© dedicar esfor√ßos a la construcci√≥ d’una nova infraestructura de pau. En aquest camp volem promoure la construcci√≥ d’una infraestructura que sigui capa√ß de donar respostes r√†pides i eficients als important√≠ssims desafiaments que el m√≥n coneix √†mpliament en relaci√≥ a l’ecologia, la pol√≠tica, l’economia o la diversitat cultural.¬Ľ

Una visita recomanada: Banc de recursos interculturals sobre noviolència.