L’autora del bloc Bagdad Burning marxa de l’Iraq

Des que va començar el seu bloc el 8 de gener del 2003, Bagdad Burning s’ha convertit en un dels punts de trobada dels qui busquen informació independent del que succeeix a l’Iraq.

Álvaro Martínez Majado (Traduït per Josep Maria Andrés) — “Així que aquest és el principi per mi, suposo. Mai vaig pensar que iniciaria el meu propi weblog. L’únic que podia pensar, cada vegada que en volia començar un era: “però qui el llegirà?” Suposo que no tinc gens que perdre” Així començava el primer apunt del bloc Bagdad Burning, escrit per una dona de classe mitjana iraquiana que en poc temps va aconseguir reunir a molts lectors interessats a informar-se dels estralls que la guerra causava a l’Iraq.

Els arxius de Bagdad Burning recullen els apunts realitzats durant la postguerra. No estan escrits des d’una redacció, sinó des de l’ordinador personal de Riverbend, sobrenom que fa servir la blogger. Això li permet fer-se eco de remors, converses i successos d’interès que mai podrien formar part de les notes de les agències de premsa.

En l’article que, a dia d’avui, és l’últim publicat a Bagdad Burning, Riverbend inclou “a mode de nota personal” l’anunci que una cosa que la seva família ha discutit “dotzenes de vegades”, el marxar de l’Iraq, finalment succeirà. Ella i la seva família estan pensant ara quina és la millor manera d’arribar fins a Síria o Jordània, els únics països als quals es pot viatjar des de l’Iraq sense visat.

Queda a l’aire la pregunta de si Bagdad Burning continuarà com bloc o no. Qui sap si, a partir d’ara, els lectors del bloc de Riverbend el visitaran per a conèixer els problemes que pateixen les persones que es veuen obligades a emigrar.

Més informació