Solucions a alguns problemes d'integració de l'FCKEditor al MediaWiki

M’he trobat amb dos problemes a l’hora d’integrar l’editor de text enriquit FCKEditor al MediaWiki. Per començar, cal dir que els problemes han aparegut un cop havia completat tots els passos que s’expliquen a la guia d’integració de l’FCKEditor al MediaWiki, i no abans.

El primer problema ha estat que, simplement, semblava que la instal·lació no havia tingut cap efecte. Premia el botó «edita» del MediaWiki i no apareixia l’editor de text enriquit de cap de les maneres. He comprovat no obstant que al tema MonoBook, que és aquell que ve per defecte però no era pas el que estava emprant, sí que funcionava bé. Així que he solucionat el problema afegint dues línies de codi PHP entre <head> i </head> dins el fitxer principal de l’skin [*]:

<?php html('headlinks') ?>

<?php html('headscripts') ?>

Aquestes dues línies senzillament és que no hi eren en el meu tema, però en alguns temes una, l’altra o les dues ja estan incorporades per defecte.

El segon problema ha estat que, per defecte, es mostrava una caixa de text simple i un enllaç per habilitar l’editor de text enriquit ([ Rich text editor ]). No cal dir que el desitjable és precisament el contrari, és a dir, que FCKEditor es mostri de partida i, si de cas, hi hagi un enllaç per tornar al mode de caixa de text simple. Això s’aconsegueix de la manera següent:

Aproximadament a la línia 95 del fitxer FCKEditor.php s’hi veu:

$wgDefaultUserOptions['riched_start_disabled'] = 1;

Cal canviar-ho per:

$wgDefaultUserOptions['riched_start_disabled'] = 0;

Amb això n’hi ha hagut prou, i els problemes han quedat solucionats.

*Nota: faig servir com a sinònims les paraules «tema» i «skin», que es com MediaWiki anomena els fitxers que determinen l’aspecte visual de la web que es generarà. L’arxiu principal del MonoBook, per posar un exemple, és MonoBook.php dins la carpeta skins (no confondre amb MonoBook.deps.php o amb qualsevol altre arxiu que hi hagi dins en la subcarpeta MonoBook dins la carpeta Skins).