Mayflower search: el nou buscador d’imtages lliure

Mayflower search és un cercador d’imatges amb llicències de copyright flexible que usa el magatzem multimèdia de Wikimedia Commons com a índex per a les seves recerques.

Álvaro Martínez Majado – Mayflower search va ser presentat ahir 13/2/2006 en les llistes de correu de la Fundació Wikimedia com alternativa al cercador de Wikimedia Commons per facilitar la tasca d’afegir imatges a Wikipedia i la resta de projectes de la Fundació. No obstant això, per la seva interfície senzilla similar a la de Google i la seva característica de mostrar els resultats en forma de galeria, és recomanable també per a aquells que vulguin trobar imatges que puguin usar en obres externes als projectes de Wikimedia en lloc del cercador propi de Commons, que és més complex.

És possible indicar al cercador si ha d’ordenar els resultats segons la seva data d’inclusió a Wikimedia Commons o segons la seva rellevància. La seva cuidada interfície, parcialment escrita en AJAX, facilita la navegació entre pàgines de resultats, evitant carregar de nou els elements que es repeteixen.

El cercador usa el text de la pàgina de descripció de les imatges, així com el nom d’arxiu, per a triar els resultats i determinar la seva rellevància. D’aquesta manera, indicant les mínimes paraules possibles, el cercador proporciona els millors resultats.