StorYBook t’ajuda a escriure novel·les

El programari lliure pot ajudar-nos fins i tot a escriure novel·les. StorYBook serà la nostra eina en aquest cas. Qualsevol persona que s’hagi plantejat mai la tasca d’escriure’n una, encara que sigui només per pur entreteniment, sap del cert com n’és de complicat retenir al cap totes les dades, tots els girs, totes les complicacions, tots els elements, en definitiva, que han de conformar la història.

Aquí és on StorYBook ens pot ser d’utilitat. El programa ens permetrà fer fitxes dels diferents personatges, afegir descripcions dels llocs on succeeix cada part de la novel·la, referenciar totes les escenes que contindrà, etcètera. Així, a poc a poc, anirem tenint tots els elements desats, que en acabat, ens serviran per poder construir la novel·la en sí. Però fins i tot per a aquest darrer punt del procés StorYBook té eines d’ajuda. Concretament, una opció que ens permetrà veure les dades que haguem introduït de tres maneres diferents: ordenades cronològicament, ordenades per capítols de la novel·la o totes seguides.

L’equip que programa StorYBook tot just acaba de publicar una nova versió, la 2.1.2, que entre d’altres coses ja permet l’opció d’exportar les dades a PDF. Funciona a GNU/Linux, Windows i Mac OS. La llicència sota la qual es distribueix aquest programa és la GPL.