Thingamablog

Thingamablog és un programari multiplataforma que permet fer blocs a aquells usuaris que disposin de servidor web però no puguin fer servir PHP o MySQL per una raó o una altra.

Amb Thingamablog és possible fer una pàgina web amb totes les característiques d’un bloc: entrades ordenades cronològicament, fil de subscripció RSS, múltiples categories, enviar notificacions (pings) a diferents serveis, etc. L’avantatge principal que incorpora és la possibilitat de publicar el bloc en servidors web que només admeten HTML i en els quals és impossible executar fitxers PHP i molt menys desar dades en bases de dades MySQL: sol ser el cas d’espais web gratuïts que proporcionen les empreses de telecomunicacions en contractar l’ADSL, per posar un exemple.

La gestió de les entrades es fa a través d’una interfície en Java, que a més actúa també de lector de RSS, de manera que a través sol espai rebem la informació de la blogosfera i podem publicar els nostres propis apunts. Es pot fer servir des de Windows, GNU/Linux o MacOS X.